Sinds 2011 werkt de RAI Amsterdam met Shifter. In samenwerking met RAI heeft Shifter een systeem neergezet waarin flexkrachten ingecheckt worden, van bedrijfsmiddelen voorzien worden, toegangsbadges en klokbadges uitgedeeld en meer.

 

Vincent Elsing (1974) is Manager FlexManagement van Amsterdam RAI en initieerde het project, en nog elke dag plukken hij en zijn collega’s in het Hospitality Crew Center (HCC) er de vruchten van. Elsing: “Met Shifter kunnen we de continue stroom van flexkrachten zeer goed beheersen. Het HCC fungeert hier als een soort luchtverkeersleiding”.

Of er 10 of 1000 flexkrachten over de vloer komen vandaag, Shifter helpt ons ze in bedwang te houden.

Het Hospitality Crew Center is waar alle flexkrachten worden verwelkomd. Men wordt ingechecked, krijgt een klok- en security badge, werkkleding, instructies en worden begeleid naar hun werkplek ergens op de 106.000 m2 tellende terrein van de RAI. Elk jaar worden circa 30.000 shifts verwerkt.

Omdat sinds 2011 data verzameld wordt over wie wanneer wat uitvoert en hoe goed diegene zijn taak heeft uitgevoerd, is er een geweldige basis voor analyse van performance van het personeel beschikbaar gekomen. In samenwerking met Shifter is begonnen met graven in deze gegevens. Na hoeveel diensten kun je beoordelen of een flexkracht een topper is? Hoeveel terugkerende flexkrachten zijn er en hoe presteren die? Loont het naar een kleinere, meer toegewijde workforce te streven? Al deze vragen worden bekeken, razend interessant voor HR-beleid. Elsing: “Dit is het moment waar de administratie zich gaat uitbetalen. En andere bedrijven kunnen hier evengoed lering uit trekken.”.

De grote hoeveelheden data die we over de loop der jaren verzameld hebben, hebben ons schitterende inzichten gegeven.

“De grote hoeveelheden data die we over de loop der jaren verzameld hebben, hebben ons schitterende inzichten gegeven. De komende tijd zal in het teken staan van implementeren van de lessen die we door Shifter geleerd hebben,” vervolgt Elsing. “Intensief contact met uitzendbureaus is daarbij van essentieel belang. Ook dat is gestroomlijnd met de hulp van Shifter.”

In den beginnen was er niets

Toen in 2011 begonnen werd met het project, was het volume van werkende flexkrachten in de RAI hoog en werd gezocht naar mogelijkheden deze inzet te optimaliseren. Het Shifter systeem stond toen in de kinderschoenen en vond in RAI een partner voor doorontwikkeling. Er was een intensieve samenwerking met veel stakeholders binnen de RAI die input hebben geleverd voor de uitrusting en inrichting van het systeem. Elsing: “Dat was erg prettig: de koppeling met ons tijdsregistratiesysteem, integratie van de uitgifte van bedrijfsmiddelen en evaluatiemogelijkheden maakte de eisen aan het pakket veelzijdig en liet onze keuze vallen op Shifter.”

“Shifter is gebleken een zeer goed meedenkende en betrouwbare partner te zijn.”